Ажурирана е апликацијата Telegram за Windows 10: Еве кои се тие 3 нови одлики!

Апликацијата на Telegram достапна за Windows 10 е ажурирана. Со ажурирањето, корисниците станаа во можност да користат 3 одлики. Овие карактеристики вклучуваат пријавување, прилагодување на јачината на звукот и расчистување на групите и историјата на пребарување.

Telegram, кој додаде популарност откако WhatsApp беше отворен за дискусија заради новите услови за користење и принципите на приватност што ќе стапат на сила во мај, ја ажурираше својата десктоп верзија. Со ажурирањето, корисниците добија можност да направат некои операции што можат да ги направат од нивните паметни телефони на десктоп верзијата. Новите функции насочени кон подобрување на корисничкото искуство се од вид што ќе ги олесни работите за потрошувачите кои користат Telegram на својата работна површина.

Новите функции воведени за апликацијата на Telegram во Windows 10 се под три главни наслови. Во овој контекст, корисниците ќе имаат подобра опција за приватност, подобар говорен разговор и можност за пријавување на корисниците кога користат верзија на работната површина. Па, кои се овие карактеристики?

Според изјавите дадени од Telegram, верзијата Windows 10 на апликацијата дозволува бришење на создадените групи и историјата на пребарување без да остават траги. Покрај тоа, корисниците ќе можат рачно да ја прилагодуваат јачината на звукот на другата страна додека вршат говорни повици. Така, говорни повици ќе станат подобри во Windows 10. Конечно, корисниците ќе можат директно да пријавуваат лажни групи, канали или корисници.

Апликацијата за инстант пораки може да се користи преку интернет прелистувачи, како и за Windows 10, macOS и Linux. Апликацијата, која има многу мала големина, овозможува искуството понудено на паметните телефони да се пренесе на компјутерите. Ако сакате да пристапите до десктоп верзиите на апликацијата, можете да ја користите врската тука.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *