WhatsApp ќе ги ограничи оние кои не ја прифаќаат политиката за приватност!

WhatsApp изјави дека корисниците кои не ја одобруваат новата политика за приватност ќе се соочат со некои ограничувања во мај.

Со цел правилно да ја објасни новата политика за приватност, WhatsApp го одложи датумот на имплементација на договорот од 8 февруари до 15 мај 2021 година и се огласи до весниците со цел да се оцени преостанатиот процес; Исто така, тој започна да објавува разни визуели поврзани со оваа тема во делот ситуации. Според ново објавената статија на блогот на компанијата; Доколку корисниците не ја одобрат оваа промена на 15-ти мај, тие ќе доживеат некои разлики во спроведувањето.

WhatsApp претрпе огромна загуба на корисници откако го објави својот договор за приватност, кој треба да биде прифатен на 8 февруари 2021 година. Особено кога се случија бурни ситуации во врска со приватноста на личните податоци, компанијата мораше да направи чекор назад. WhatsApp; Тој објасни дека луѓето имаат многу заблуди во врска со ова прашање, затоа што е потребно да се добие време за споделување точни информации и дека датумот на спроведување на договорот е одложен за 15 мај 2021 година, со цел да им се овозможи на сите поудобно да ги испитаат условите. Па, со што ќе се соочат оние што не ја прифаќаат оваа промена на 15 мај?

Сепак, нема да ја имате целосната функционалност на WhatsApp сè додека не ја прифатите. 15е можете да добивате повици и известувања за кратко време (2 недели) по 15 мај, но нема да можете да читате или испраќате пораки од апликацијата. ” се најде во описот.

Покрај тоа, ако продолжите да не го одобрувате договорот, трансакциите што можете да ги направите преку апликацијата; WhatsApp ќе биде ограничен на прифаќање на новата политика за приватност, пренесување на вашата историја на разговор на Android или iPhone пред 15 мај, преземање на извештајот за вашата сметка и трајно бришење на вашата сметка на WhatsApp.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.