YouTube нуди поддршка за 4K на екраните со ниска резолуција!

Со последното ажурирање за апликацијата за Android на YouTube, додадена е поддршка за 4K видео репродукција за сите уреди.

Како што знаете, екранот на телефонот исто така мора да поддржува 4K за да може да репродуцира 4K видеа на YouTube. Од друга страна, YouTube објави дека ја прошири поддршката за 4K со најновата надградба за апликацијата Android, додавајќи ја оваа поддршка на сите уреди со Android.

Со ова ажурирање, кое се објавува тивко, 4K видеа сега можат да се гледаат на паметни телефони со HD или Full HD екрани. Кога ги испитуваме снимките на екранот објавени на оваа тема, гледаме дека во овој дел, на корисниците им се нудат опции како што се 1440p 60 FPS, 2160p 60 FPS покрај резолуцијата од 1080p. Така, корисниците на Андроид сега можат да гледаат видеа со поголема резолуција преку платформата.

Ако се сеќавате, предметната поддршка дојде кај моделите на iPhone и iPad пред неколку месеци со ажурирањето на iOS 14/iPadOS 14. Денес, платформата додава поддршка за 4K резолуција на сите уреди со Android, без оглед на моделот, со што има за цел да им обезбеди на корисниците подобро квалитетно искуство.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *