РЕКОРДНО! Капацитетот на пазарот на Bitcoin достигна 1 трилион долари!

Пазарната вредност на дигиталната валута Bitcoin достигна 1 трилион долари.

Bitcoin, криптовалутата, која се зголеми многу брзо во последните денови, успеа да достигне историски максимум надминувајќи го нивото од 50.000 американски долари минатата недела. По сите овие настани, пазарната вредност на Bitcoin достигна 1 трилион долари.

Како што знаете, Tesla, сопственост на Elon Musk, неодамна остави свој белег на агендата со купувањето на Bitcoin од 1,5 милијарди долари. Крипто валутата, која достигна рекордно ниво по оваа аквизиција, исто така собори рекорд со својата пазарна вредност кога започна да се купува од институционални компании.

Пазарната вредност на Bitcoin, која во моментов се тргува со 54.793 долари, достигна 1 трилион долари, според изјавите. Покрај тоа, предметната криптовалута влезе во историјата како првото дигитално средство што достигна 1 трилион долари во светот на инвестициите.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *