Можно е Final Cut Pro да премине на претплатнички систем!

Apple се придвижува кон начинот на користење на професионален софтвер за уредување видео Final Cut Pro по претплата.

Беше наведено дека Apple во понеделникот идентификуваше лични карти од класа 42 за трговската марка Final Cut Pro во Европа, според информациите споделени од Patent Apple. Идентификацијата на класа 42 обично се дава на софтвер или платформи кои обезбедуваат постојана услуга. На пример, Microsoft Office 365, кој нуди услуги со месечни и годишни системи за претплата, исто така, има ID 42 од класа. Ова го потсетува прашањето дали Final Cut Pro може да се префрли на моделот на претплата.

Final Cut Pro е моментално достапен за 2.799 американски долари и е широко користен од професионални видеографи, јутубери и креатори на содржини. Конвертирањето на моделот на цена и плаќање во месечна или годишна претплата може потенцијално да го натера софтверот да достигне многу поширока публика од корисници. Исто така, ако Apple планира да го користи системот за претплата, тоа најверојатно ќе додаде различни иновации во софтверот. Овие иновации се, на пример, специјални видеа за обука за корисници кои се претплаќаат на Final Cut Pro, практични информации што ги учат триковите на софтверот итн. Поднесување на содржина како итн.

Сè уште нема официјална информација дека Apple ќе ја спроведе оваа одлука, но ажурирањето на ID на брендот е голем доказ за понудата за претплата. Во иднина, ќе видиме колку ќе биде успешен Final Cut Pro во овој поглед.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.