Наводна истрага на SEC поради твитовите на Elon Musk за Dogecoin!

Според извештаите што почнаа да се рефлектираат во американските медиуми, Комисијата за хартии од вредност на САД (SEC) започна истрага со наводна манипулација по објавите на Elon Musk за Dogecoin.

Elon Musk ја направи крипто-валутата Dogecoin со своите твитови и се движи неодамна, и стана личност чии објаснувања се следат постојано.

Движењата во Dogecoin, кој со текот на времето стана омилен кај многу луѓе, и покрај тоа што излегоа како пари од шега, го привлекоа вниманието на Комисијата за размена на хартии од вредност (SEC) на САД. Според извештаите засновани на извори блиски на оваа тема во САД, SEC покрена истрага по ова прашање.

Наводно, честите објави на Musk за оваа крипто валута имаат сериозно влијание врз движењата на цените на Dogecoin. Милијардерот претприемач, исто така, најави дека ќе ги купат сите коини ако големите „китови“ ги продадат. Ова е една од највпечатливите точки.

Ова не е прв пат Elon Musk да има проблеми поради Twitter. Во минатото, Musk, кој одеднаш се најде во контрола на SEC, поради неговите изјави за акциите на Tesla, на крајот на овој процес, тој исто така се оддалечи од својата должност како извршен директор.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.