Објавени цените на новите Intel 11th gen Rocket Lake процесори!

Се појави ценовникот за серија процесори 11-та генерација на Rocket Lake на Intel, што се очекува да биде објавен во наредните недели. Во списокот направен на малопродажна страница, беа вклучени цените на моделите во серијата.

Се очекува во следните денови серија на десктоп процесори од 11-та генерација на Rocket Lake на Intel. Сепак, пред тоа, некои трговци започнаа неофицијално да го нарачуваат претходното семејство на процесори. Milwaukee-PC со седиште во САД е исто така една од продавниците во кои се наведени процесори со цени на пред нарачка.

Според претходните протекувања, серијата 11-та генерација на ракетното езеро на Intel ќе биде официјално објавена на 16 март и ќе се отворат претходните нарачки на овој датум. Продажбата, од друга страна, ќе започне на 30 март, на денот кога ќе бидат објавени прегледите. Сепак, списокот на Milwaukee-PC ги открива цените на моделите во серијата пред официјалното соопштение.

Пред да преминете на цените на процесорите, треба да се напомене дека во минатото, производите беа наведени на такви страници на трети страни со нивните цени пред официјалното објавување, но овие цени беа значително надуени во споредба со цената на официјалната листа. Цените пред нарачката наведени во MilwaukeePC се како што следува:

 • Core i9-11900K – 599,99 dollar
 • Core i9-11900KF – 579,99 dollar
 • Core i9-11900 – 509,99 dollar
 • Core i9-11900F – 479,99 dollar
 • Core i7-11700K – 484,99 dollar
 • Core i7-11700KF – 454,99 dollar
 • Core i7-11700 – 389,99 dollar
 • Core i7-11700F – 359,99 dollar
 • Core i5-11600K – 309,99 dollar
 • Core i5-11600KF – 279,99 dollar
 • Core i5-11600 – 264,99 dollar
 • Core i5-11500 – 234,99 dollar
 • Core i5-11400 – 214,99 dollar
 • Core i5-11400F – 179,99 dollar

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.