„Режимот со висок квалитет“ на Google Drive остава неповратни ефекти врз фотографиите!

Оние што прават резервна копија на фотографиите на Google Drive, една од најпопуларните апликации на Google, се прилично незадоволни. Сите се шокирани од слабиот квалитет на фотографиите Корисниците на Андроид имаат резервна копија на Google Drive со бришење на оригиналните фотографии.

Анил Сабхарвал од Google вети дека корисниците кои ја избрале „Опцијата за компресија со висок квалитет“ во апликацијата „Фотографии на Google“, ќе имаат „практично нула загуба“ на своите фотографии. Но, фактите не беа како што им беа кажани. Откако неодамна видовме 4 трилиони резервни копии на фотографии во услугата за складирање облак, Google одлучи да ја суспендира неограничената опција за поставување фотографии на Google Drive. Од 1 јуни 2021 година, тој ќе побара од корисниците кои користат Google Drive да надминат 15 GB да плаќаат пари.

Но, главниот проблем е што корисничките фотографии беа потрошени заради функцијата „Висококвалитетна компресија“. Бидејќи фотографиите со резервна копија на Drive не се важни за нивната оригинална состојба, многу корисници на Android кренаа знаме на бунтот на форумите и платформите на Android.

Многу корисници ја споредуваат и споделуваат првата и последната верзија на нивните фотографии на платформите. Чудно е што Google молчеше на ова прашање и донесе задолжителна такса од над 15 GB за Google Drive.

Сепак, корисниците на Android не знаат точно што да користат како резервна платформа за нивните фотографии. Познато е дека има околу 1 милијарда уреди со Android во светот и толку многу корисници одеднаш се соочуваат со жртви. Се разбира, корисниците кои немаа резервна копија од своите фотографии и само правеа резервна копија на Google Drive, не можеа да го достигнат квалитетот на нивните фотографии за време на овој процес. Иако е нејасно како Google ќе го заврши овој процес, апликациите како што се Dropbox и Microsoft SkyDrive ќе сакаат да ја искористат оваа ситуација.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *