Најавена нова карактеристика што го носи бизнисот со препораки на Netflix чекор понапред!

Новата опција на Netflix „Преземања за вас“ е активирана на платформата Android. Со оваа опција, Netflix сега автоматски ќе презема препораки засновани врз историјата на гледање на луѓето.

Netflix, која ја активираше одликата за паметно преземање пред три години, можеше да ја преземе следната епизода од омилената серија на вашиот паметен телефон без да ве праша, овозможувајќи ви секогаш да стигнувате до платформата. Така, дури и да заборавевте да ја преземете серијата, следната епизода беше подготвена во вашиот џеб, можевте да ја гледате во кое било време и на кое било место.

Благодарение на новата опција на Нетфликс „Преземена за вас“, таа автоматски ги презема ТВ-сериите или филмовите препорачани според вашата историја на гледање на вашиот мобилен уред. Ако сте чест корисник, секогаш ќе имате при рака готов филм или серија. На овој начин, ќе можете да уживате во платформата Netflix помеѓу патувањата или кога одите во хотел.

Вие одлучувате колку филмови и ТВ-емисии да преземете на вашиот уред. Ова е многу важна карактеристика, вие имате контрола врз тоа колку троши вашиот телефон кога ќе користи и простор и мобилни податоци. Ако немате проблеми со ограничувањето на просторот на вашиот паметен телефон или таблет, можете да го зголемите ограничувањето на квотата во област каде што наоѓате Wi-Fi и да преземате онолку содржина колку што сакате.

Ако имате проблем со интернет квотата во мобилните податоци, сепак може да преземате содржина според вашата квота за мобилна телефонија од која ќе се откажете. Се разбира, оваа одлика на Netflix, на пример, ако сакате страв; Тоа ќе предизвика да пронајдете „хорор филмови или ТВ серии што не сте ги гледале на вашиот паметен уред“. Не треба да се заборави дека не секое производство е совршено. Тоа е одлична карактеристика за оние кои често патуваат и велат дека гледаат скоро што било на Нетфликс. Ако сте пребирлива личност, оваа одлика можеби не е мултифункционална за вас.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *