Функција за кратки видеа на YouTube започна да им се нуди на корисниците!

YouTube се подготвува да му конкурира на TikTok со својата опција Shorts.

Како што знаете, YouTube минатата година ја објави својата одлика фокусирана на кратки видеа наречени Шорцеви. Платформата, која ја тестираше оваа одлика, која е прикажана како конкурент на TikTok, со корисници во Индија, сега ја направи достапна функцијата YouTube Shorts за големите корисници во САД.

Оваа одлика, која моментално е во фаза – Бета, се очекува да биде достапна на глобално ниво по процесот на тестирање во САД. Затоа, одреден број корисници можат да пристапат до оваа одлика засега. Покрај тоа, во друг извештај објавен на оваа тема, се наведува дека компанијата спроведува А/Б тестови за одликата Shorts и може да им ја понуди оваа одлика на корисниците од целиот свет, според добиените податоци.

Ако се сеќавате, компанијата во својот пост на блогот изјави дека работи на тоа да ја донесе функцијата Shorts на повеќе корисници и оваа опција се користи во Индија од декември. Изјавувајќи дека видеата со кратки панталони биле прегледани повеќе од 3,5 милијарди во овој дел, YouTube привлекол внимание на фактот дека оваа одлика е исполнета со интерес.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.