Microsoft ја отстранува папката за 3D објекти во Windows 10!

Microsoft ја отстранува папката 3D Objects во Windows 10 со ажурирањето 21H2.

Како што знаете, Microsoft ја додаде функцијата 3D Објекти на оперативниот систем Windows 10 со ажурирањето објавено пред неколку години. Сепак, овој потег на Microsoft, кој се фокусираше на 3Д, наиде на реакција од многу корисници. Софтверскиот гигант, кој доби реакција од корисниците, започна немо да ги отстранува овие 3Д карактеристики од оперативниот систем.

Иако овие карактеристики, на кои реагираа корисниците, постепено беа отстранети, 3D Објектите останаа во оперативниот систем. Оваа апликација, која нема никаква функционалност, не само што е бескорисна, туку е и многу тешко да се сокрие. Оваа бескорисна апликација на која реагираат корисниците се појавува во области како што се Start Menu и Taskbar.

Сепак, со компилацијата Insider објавена на 24 февруари 2021 година, гледаме дека Microsoft стандардно ја крие оваа датотека.

Со ажурирањето 21H2, кое се очекува да биде објавено кон крајот на оваа година, сведоци сме дека софтверскиот гигант ќе ја држи апликацијата далеку од вид, иако не ја отстранува целосно апликацијата. Покрај тоа, меѓу споделените информации може да се пристапи до оваа датотека од делот Корисници по ажурирањето.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *