Instragram „Случајно“ спречи многу корисници да гледаат лајкови на постовите!

Корисниците на Instagram од целиот свет не се во можност да го видат бројот на лајкови на своите објави. Иако ми доаѓа на ум дека бројот на лајкови што се појавија во прв план пред многу години ќе биде скриен на прво место, изјавите дадени од Instagram открија дека ситуацијата е предизвикана од грешка.

Instagram, најпопуларната платформа за кратко видео и споделување на фотографии на интернет во светот, пред повеќе од една година објави дека ќе ги скрие корисниците, само на сопственикот на сметката ќе им каже колку лајкови имаат. Дури и додека компанијата се приближува кон тоа, тој започна да ја тестира оваа одлика во многу земји, вклучително и во Македонија. Сепак, по некое време оваа ситуација беше заборавена, а Instagram престана да дава изјави за одликата на криење лајкови.

Размислете, многу корисници на Instagram се соочија со настан што никогаш не го очекуваа. Корисниците од целиот свет одеднаш не можеа да го видат бројот на лајкови на објавите. Прво, причината за ова не е разбрана. Некои корисници сметаа дека проблемот што се појави пред години оживеа. Сепак, тоа не беше случај. Во изјавите дадени од официјални лица на Инстаграм беше наведено дека тоа се случило како резултат на грешка. Додека Instagram ја тестираше својата способност да сокрие лајкови, тој случајно вклучи голем број на корисници во процесот на тестирање.

Изјавите за оваа тема беа дадени од анонимен портпарол. Во дадените изјави, беше наведено дека е тестирана нова опција за криење како броеви, но многу корисници случајно биле вклучени во овој процес на тестирање. Признавајќи дека ова е грешка, портпаролот на Instagram изјави дека тие ја продолжуваат својата работа и дека проблемот со не покажување на лајкови се смета што е можно побрзо.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *