Twitter работи на копчето „Врати“ што дава последен пат размислување пред објава!

Twitter работи на нова опција наречена „Врати“. Измислена од развивачот Janeејн Манчун Вонг, оваа одлика влегува во игра откако ќе кажете споделете твит и дозволувате објавувањето да се откаже без да го видат другите корисници.

Twitter, една од најголемите социјални мрежи во светот, претстави истражување пред корисниците во текот на изминатата година, а во ова истражување беше прашано која опција е најбарана. Една од карактеристиките на таа анкета беше дека објавениот твит може да се добие пред да се сподели. Оваа карактеристика се чини дека се случува сега. Џејн Манчун Вонг, позната по откривањето на необјавените одлики со обратни инженеринг мобилни апликации на платформите за социјални медиуми, сподели со јавноста како оваа функција може да се појави со објавата што ја направи на Twitter.

Оваа одлика на која работат развивачите на Twitter ви овозможува да откажете објава неколку секунди откако ќе ја одобрите. Значи, ако сметате дека има правописна грешка или се откажавте од споделувањето на тој пост, не мора да чекате да се сподели твитот. Со нови функции, компанијата им дава на корисниците дополнително време и, благодарение на ова време, уште еднаш за контрола или размислување.

Twitter

Функцијата што ја развива Twitter ќе се појави во моментот кога ќе споделите твит. Функцијата, која ќе ја видите како мал скокачки прозорец, ќе остане видлива сè додека не се ресетира бројачот на копчето „Врати“. Веднаш штом ќе се ресетира бројачот, твитот ќе биде споделен и следбениците ќе можат да го видат вашиот удел.

Сè уште не е познато кога ќе биде достапно копчето „Врати“ на кое работи Twitter. Исто така, не е јасно дали оваа одлика ќе дојде и на iOS и на Android истовремено, или дали група корисници ќе мора да почекаат..

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.