Apple се подготвува да започне со пласирање на iPad модели со OLED дисплеи!

Според извештајот објавен од DigiTimes, Apple работи на модели на iPad со OLED екрани. Технолошкиот гигант се очекува да ги лансира своите први OLED дисплеи модели на iPad на крајот на 2021 и 2022 година.

Во изминатите месеци, споделивме со вас дека новиот iPad Pro, кој Apple се подготвува да го пушти во продажба во 2021 година, ќе излезе со мини LED дисплеј и 5G поддршка. Како што продолжува возбудливото очекување на овој нов iPad Pro, кој се очекува да биде претставен во наредните недели, извештајот објавен од DigiTimes ги сврте погледите кон крајот на оваа година и 2022 година.

Причината за ова е тврдењето дека „Епл“ работи на моделите „iPad“ на OLED екран и се подготвува да лансира два нови модели во објавениот извештај. Во исто време, според истиот извештај, Apple работи и на MacBook Pro со OLED дисплеј.

iPad OLED ekran

Се разбира, информациите за оваа тема се уште се многу ограничени, но двата нови модели на iPad со OLED дисплеи се очекува да бидат 10,9-инчни и 12,9-инчни модели. Моделот со 10,9 инчи се очекува да биде iPad Air, додека моделот со 12,9 инчи се очекува да се појави како iPad Pro.

Според извештајот, Apple за 10,9-инчниот iPad ќе започне со производство во последниот квартал од 2021 година и уредот ќе биде објавен во 2022 година. IPad-12,9-инчи, кој се очекува да биде iPad Pro, се очекува да биде претставен оваа година. Во исто време, OLED екранот MacBook Pro се очекува да биде претставен по наш вкус во 2021 година.

Се чини дека ќе можеме да разбереме само дали моделот iPad Pro споменат овде е моделот што се очекува да биде претставен во наредните денови и чија иднина е позната со мини LED екрани.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.