Извршниот директор на Twitter го пушти својот прв твит на продажба на аукција! Стотици илјади долари се понудени!

Додека беше сведок на развојот на дигиталниот свет од момент во момент, извршниот директор на Twitter, Џек Дорси, фрли светло на иднината ставајќи го на продажба својот прв Tweet. Твитот што го сподели Џек Дорси во 2006 година, во моментов доби највисока понуда од 500.000 американски долари.

Со широко распространетата употреба на криптовалути и блокчејн технологија, започнавме да истражуваме уште подлабоко во дигиталниот свет. Најголемиот пример за тоа беше што колекционер по име Пабло Родригез-Фрејл минатата недела продаде видео за 10 секунди за 6,6 милиони долари.

Оваа размена на дигитални уметности се случи благодарение на NFT познати како „Непроменливи токени“ во светот на криптовалутите. Друга област каде што NFT се користат во дигиталното купување е Twitter. Последниот „Твит“ што се најде во продажба на гигантската платформа за социјални медиуми и во моментов е највреден „Твит“ беше првиот Twitter на извршниот директор на Твитер, Џек Дорси.

twitter

Во својата објава на Twitter, Џек Дорси вклучи врска до платформата Valuables BY Cent каде што може да се купат твитови. Оваа врска доведе до страницата за купување креирана за првиот твит на Џек Дорси, што тој го сподели во 2006 година. Твитот го направи NFT Jackек Дорси и се најде во продажба.

Тековната највисока понуда за Tweet, која во моментов е на аукција и со нови понуди постојано, е 500 илјади долари. Понудата ја даде Џастин Сун, основач на платформата за крипто валути TRON, поранешен главен претставник на регионот Кипар во Голема Кина и извршен директор на Rainberry Inc.

satılık tweet

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *