WhatsApp работи на одликата за шифрирани back-up разговори!

Нова безбедносна карактеристика на која работи WhatsApp откри WABetaInfo. Оваа одлика, која беше спомената за прв пат минатата година, но не доживеа никакво подобрување, им овозможува на корисниците да ја шифрираат нивната историја на разговор. Функцијата ќе биде достапна и за корисниците на Android и iOS во блиска иднина.

WhatsApp, кој неодамна беше на дневен ред само со прашањето за принципите на приватност, е заклучен на одлики што ја зголемуваат безбедноста со цел да се отстранат прашалниците во умовите на корисниците. Во овој контекст, новата опција на која работат развивачите е откриена од тимовите WABetaInfo и ќе биде достапна и за корисниците на iOS и на Android во блиска иднина.

Всушност, предметната карактеристика беше спомената минатата година, но немаше развој на оваа тема. Оваа одлика беше можноста корисниците да постават лозинка за овие резервни копии од бекап на историјата на разговор до Google Drive или Apple iCloud. Ние дури ви го пренесовме овој развој. Оваа одлика, која не се споменува со месеци, сега е повторно на дневен ред. Снимките на екранот добиени од WABetaInfo покажуваат дека функцијата може да стане достапна за кратко време.

WhatsApp

Врз основа на протечените слики од екранот, корисниците ќе можат да создаваат лозинки за бекап за разговор на WhatsApp доколку сакаат. Овие лозинки исто така ќе треба да се користат за време на подоцнежните поставувања. Како и да е, WhatsApp наведува дека одговорноста за предметните лозинки е само на корисникот, и ако тие бидат заборавени, историјата на разговор нема да биде повторно достапна.

Ако корисниците сакаат да користат лозинка кога прават резервна копија од нивната историја на разговор, тие прво ќе извршат проверка на постојниот телефонски број. По овој процес, ќе треба да се одреди лозинка која се состои од најмалку 8 карактери. Ако корисникот по креирањето на оваа лозинка сака да ја постави резервната копија на разговорот, тој прво ќе ја внесе оваа лозинка и ќе ја отклучи резервната копија. Функцијата на која работи WhatsApp ќе спречи историјата на разговор на корисникот да биде заробена од некој друг.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *