Apple може да објави контактна леќа со проширена реалност!

Apple може да започне нова ера во технологијата со производот за контактни леќи за проширена реалност.

Аналитичарот Минг-Чи Куо, познат по своите предвидувања за „Епл“, сега сугерира дека производот за контактни леќи од проширена реалност од страна на компанијата ќе се најде во продажба во 2030-тите. Куо исто така наведува дека овие леќи ќе ја донесат електронската ера од ерата на „видливиот компјутер“ до ерата на „невидливиот компјутер“.

Аналитичарот исто така забележа дека леќите веројатно нема да имаат независна компјутерска моќ и складирање. Значи, на производот ќе му треба врска со iPhone или друг уред како што е Apple Watch. Куо додаде дека во моментов нема конкретен чекор за овој производ. Значи, прави наметлива прогноза напред.

Контактните леќи на Apple имаат потенцијал да обезбедат лесно искуство со проширена реалност без потреба да носите очила или слушалки. Благодарение на овој вид на производи, проширената реалност ќе може да вметнува дигитални информации за погледот на реалниот свет. На пример, корисник што шета во трговски центар ќе може лесно да ги види работните часови или кампањи на секоја продавница.

Куо вели дека во блиска иднина, Apple планира да ги лансира слушалките за мешана реалност за кои се зборуваше долго во средината на 2022 година и пошироко до 2025 година со очила за проширена реалност.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *