Кинеските рудари можеби го надминаа ограничувањето на хаш на RTX 3060!

Според информациите од заедниците на криптовалути, се наведува дека некои рудари некако го надминуваат ограничувањето на хашот на RTX 3060 и го минираат Ethereum со брзина од 45 MH / s.

Долгогодишниот недостиг на залиха на графички картички на NVIDIA најмногу ги погоди гејмерите. Денес, исто така, се појави дека ограничувањето на хаш-картичката на RTX 3060 е пренесено за борба против рударите со крипто-валута, што е прикажано како најголема причина зошто побарувачката за графички картички не може да се исполни. Некои рудари со седиште во Кина се во можност да го користат RTX 3060 со сета своја моќ за рударство со разни операции на модирање. Ова укажува на тоа дека решението на NVIDIA може да трае кратко.

NVIDIA беше прилично сигурен дека ограничувањето на перформансите на гребење за графичките картички GeForce RTX 30 од серија игри ќе работи. На овој начин, целта беше да се обезбеди само како одговор на барањата на играчите. Исто така беше објавено дека GeForce RTX 3060 е првата графичка картичка со ваква карактеристика и би било тешко да се модулира графичкиот процесор и да се заобиколи ограничувачот на хаш. Покрај тоа, за оние кои не знаат, Хаш Лимитер го опишува како иновација што открива дали некој алгоритам на крипто-валута работи на видео картичката и ги намалува перформансите за рударство на крипто валута за половина.

Најновите вести покажуваат дека ситуацијата не е многу возбудлива. Причината за ова се гласините на сликата споделена од I_Leak_VN дека RTX 3060 го ископува Ethereum користејќи го алгоритмот Dagger Hashi-Motto со брзина од 45 MH / s. Нормално, треба да копа со 20 или 25 MH / s, но ако е 45 MH / s, може да се смета како индикатор дека работи режимот што кинеските рудари го направија на графичката картичка. Исто така, беше потврдено во објавата споделена на групата Фејсбук со седиште во Виетнам дека овој мод им работи на RTX 3060.

Се проценува дека цените на графичката картичка ќе се зголемат, во зависност од ширењето на модот за RTX 3060 што се појави во Кина. Чекорот што NVIDIA ќе го преземе на оваа тема е меѓу оние кои се убопитни.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.