Facebook ќе дозволи заработка од кратки видеа!

Facebook ќе им овозможи на креаторите да заработат од кратки видеа.

Социјалната мрежа во четвртокот објави дека ќе им овозможи на креаторите на содржини на платформата на Facebook да заработуваат приход од кратки видеа преку реклами, време кога помалите конкуренти се натпреваруваат за привлекување на познати личности на социјалните мрежи, додека креаторите на содржината на компанијата ќе плаќаат повеќе пари.

Inc плаќа 1 милион долари на ден на креатори кои прават кратки вирални видеа на Snapchat Spotlight. Твитер неодамна објави дека ќе започне „Супер следбеници“, што им овозможува на корисниците да им наплатуваат на следбениците за ексклузивна содржина. Слично на тоа, YouTube неодамна ја отстрани функцијата Кратки видеа од Бета и ние, како Технопат, започнавме да ги споделуваме нашите кратки видеа.

Facebook соопшти дека креаторите сега можат да заработуваат приходи од реклами од видеа, кратки како една минута – претходно не можеше да бидат помалку од три минути.

Компанијата исто така ќе започне со тестирање реклами кои изгледаат како налепници, кои креаторите можат да ги користат на Facebook приказни за да заработат пари. Повеќе креатори сега ќе имаат право да заработуваат приходи од реклами од видеа во живо на Facebook, што претходно беше програма само за покани.

Гигантот за социјални медиуми исто така изјави дека ќе дистрибуира бесплатни 7 милиони долари Facebook ѕвезда, што корисниците можат да им ги дадат на креаторите на содржини на Facebook во живо.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.