RX 6700 XT ќе биде највисокиот графички процесор со најбрз clock-speed на AMD!

RX 6700 XT ќе биде највисоката графичка картичка на AMD, според најновите споделени резултати од тестот.

Како што знаете, AMD го објави моделот RX 6700 XT со неговото лансирање неодамна и изјави дека оваа видео картичка може да се искачи до 2,424 MHz за време на играта. Додека играчите се прашуваат како ќе се претстави графичката картичка на новата генерација на AMD, важен извештај е објавен на предметната графичка картичка.

Според податоците добиени од тестот OpenCL за RX 6700 XT, гледаме дека графичката картичка од новата генерација може да достигне поголема брзина од наведената брзина на часовникот. Во овој дел, исто така, е наведено дека предметната видео картичка може да достигне максимална фреквенција на јадрото од 2,85 GHz.

Исто така, се наведува дека RX 6700 XT, кој ги надминува графичките модели на Navi 21 со оваа вредност, е највисокиот часовник GPU модел на AMD. Во исто време, во споделениот извештај се открива дека резултатот на OpenCL на видео картичката за која станува збор е 102 831.

Што нуди AMD Radeon RX 6700 XT со своите карактеристики?

Позиционирана во средниот сегмент на AMD, графичката картичка се напојува со архитектурата RDNA 2. RX 6700 XT, кој исто така има Navi 22 GPU, доаѓа со опсег на меморија од 384 GB / s и 12 GB GDDR6 VRAM на 192-битната магистрала.

Покрај тоа, видео картичката со поддршка за Smart Access Memory, исто така, е домаќин на 2560 јадра, 40 единици за обработка и 96 MB Infinity Cache мемориска технологија.

Во исто време, производителот на видео картички, кој наведува дека графичката картичка од новата генерација работи со стандардна брзина на јадрото од 2,321 MHz, вели дека оваа вредност може да се искачи до 2,424 MHz за време на играта и до 2,581 MHz со оверклокување. Покрај ова, AMD исто така изјави дека картичката од новата генерација има 230W TDP и подвлече дека RX 6700 XT бара минимум 650W напојување.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *