Употребата на графички картички може да се намали за рударство на криптовалути!

Објавен е извештај во кој се наведува дека популарноста на крипто валутите денес и графичките картички што се користат за стружење соодветно ќе се намалат.

Според истражувањата, зголемувањето на популарноста на крипто-валутата даде значителен придонес кон зголемувањето на продажбата на графичкиот процесор во 4-от квартал од 2020 година. Испраќања со графички картички, според извештајот на аналитичарите на Jon Peddie Research (ЈПР); 20,5% четвртина и 12,4% во споредба со четвртиот квартал од 2019 година. Иако различни фактори, како што се усвојувањето на далечинско работење и популарноста на игрите по новиот редослед создаден од епидемијата, предизвикаа пораст на побарувачката за графички картички, познатата истражувачка компанија Jon Peddie Research; Тој изјави дека крипто-рударството (особено Ethereum) игра важна улога во овој подем. Сепак, се вели дека потребата за графички картички ќе се намали во иднина за рударството.

Сите денес се жалат на недостаток на залиха на графички картички и зголемувања на цените. Собирањето системи стана многу тешко, особено во овој период кога крипто-рударите за пари колективно купуваа графички картички од пазарот. Производителите се обидуваат да понудат специјални графички картички за рударство на крипто валута, истовремено ограничувајќи ги хаш вредностите на графичките процесори за корисниците кои страдаат од оваа состојба. Додека се дискутираше како овие напори ќе дадат решенија, во извештајот на Jonон Педи Рисрч се вели дека употребата на графички картички за рударство ќе се намали. Па, како ќе се доживее оваа ситуација?

Според изјавата на Џон Педи, претседател на управниот одбор на Jon Peddie Research, количината на потрошена енергија од новоиздадените графички картички од висока класа негативно влијае на заработката од рударството на криптовалути. Покрај тоа, фактот дека Ethereum, кој е најпосакуван за рударство со крипто пари, во иднина ќе претрпи архитектонска промена, ќе се покаже во намалувањето на побарувачката за графички картички за крипто ископување пари.

„Архитектонските промени што доаѓаат со Ethereum 2.0 наскоро ќе го елиминираат темниот облак на графичките картички“, вели Jon Peddie. Би било глупаво да се инвестира во врвни графички картички за рударство во овој момент “. Тој покажа позитивен став за тековниот процес.

Ethereum 2.0 ќе има алгоритам Proof of Stake (PoS) наместо алгоритам Proof-of-Work (PoW), кој во моментов се користи и се заснова на рударство со графички картички. Резиме доказ за влогот; Систем каде заработувате крипто пари пропорционално на количината на крипто пари што ја имате, без потреба од никаков хардвер. На овој начин, залихите на графички картички се очекува да олеснат, но Ethereum 2.0 треба да излезе уште малку. Ние исто така препорачуваме да го направите вашето истражување за посеопфатни информации за Ethereum 2.0 и доказ за влогот.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *