Доаѓа карактеристика до Google Maps што им овозможува на корисниците да додаваат нови патишта!

Нова опција доаѓа на Google Maps каде што корисниците можат да додаваат патишта што недостасуваат или да прават прилагодувања на неправилни патишта. Функцијата ќе биде објавена во повеќе од 80 земји во следните месеци.

Google Maps е една од најкористените услуги за мапи во светот. Услугата, која постојано се развива за да обезбеди услуги со најсовремени информации, доаѓа со нова опција која има за цел да ја зголеми стапката на придонес на корисниците за подобрувања.

Особено, со одликата развиена за да се осигура дека новите патишта се вклучуваат побрзо во Google Maps и дека неточните информации ќе можат да се уредуваат за пократко време со поддршка на корисниците, секој што сака сега ќе може да ги уредува патиштата на работната површина во Google Maps.

Google Haritalar yol ekleme özelliği

Благодарение на новата опција додадена на Google Maps, корисниците ќе можат да додаваат нов пат со цртање на картата, а корисниците ќе можат да ажурираат погрешен или обратен правец или пат чие име е сменето. Во исто време, сликите може да се пренесат на Google за да се потврдат овие нови информации со фотографии. Многу е практично да се користи одликата. Корисниците кои ја посетуваат maps.google.com на работната површина ќе можат да ги додадат на мапата со избирање на опцијата „Уреди мапа“ од страничното мени и цртање на патеките од менито „Патот што недостасува“. Исто така, ќе може да се уредат неточни информации од истото мени.

Информациите за патот додадени на Google Maps од страна на корисниците ќе бидат објавени доколку се утврди дека се точни по проверка од Google. Со оваа нова алатка за модификација на патот, Google има за цел да обезбеди најсовремени информации на најбрз можен начин благодарение на моќта на учеството на корисникот. Функцијата ќе биде достапна во повеќе од 80 земји во наредните месеци, но сè уште нема список со овие земји.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *