Microsoft најави режим на низок опсег на Microsoft Teams!

Можноста за низок ширина на опсег за десктоп апликацијата Microsoft Teams е на пат.

Според патоказот на компанијата, Microsoft Teams ќе имаат режим со мал опсег што ќе им помогне на корисниците со мала брзина на интернет да се приклучат на видео повици. Видео повиците бараат висок опсег и станува тешко да се учествува во видео конференции без заостанување преку ограничена мрежна врска со голем број учесници. Компанијата има за цел да ги минимизира споменатите негативности со тоа што ќе им дозволи на корисниците да ја ограничат нивната употреба на податоци за време на состанок и да ги променат поставките во зависност од тековните потреби.

Новата опција што доаѓа во екипите на Microsoft за прв пат беше видена на веб-страницата Microsoft 365. „Без разлика дали сакате да заштитите податоци или сте на локација со слаба или ограничена мрежна поврзаност, понекогаш може да биде корисно да се ограничи количината на податоци што ги користите за време на видео повик. Новиот режим на ниски податоци им овозможува на корисниците да ја ограничат количината на податоци што се користат за време на Видео повиците на Teams и да создаваат различни поставки засновани на мрежната достапност.

Исто така, се наведува дека компанијата се обидува да ја намали употребата на RAM и процесорот на десктоп апликацијата Teams. Ова прашање беше претходно покренато на форумот за заедницата на Microsoft Teams. Microsoft најави дека го решава ова прашање, но сè уште не објави кога ќе пристигне поправката. Компанијата исто така објави дека најновото ажурирање на Teams нуди можност за офлајн автоматско испраќање и можност за вклучување на 10.000 корисници во тим на целата организација.

Конечно, треба да се напомене дека Microsoft ќе започне со ново ажурирање на глобално ниво овој месец, но наведените карактеристики ќе бидат достапни само на десктоп верзијата.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.