AMD Radeon RX 6700 XT остана зад RX 5700 XT во рударството на Ethereum!

Се појави резултат од тест што ќе ги натера гејмерите кои не можат да најдат видео картичка за да играат игри од крипто-рудари за пари. AMD Radeon RX 6700 XT е многу послаб во рударството на Ethereum од RX 5700 XT.

Колку е поголем интересот за криптовалутите, толку е поголем интересот за рударството. Поради оваа причина, не е многу лесно да се најдат графички картички на пазарот, бидејќи рударите користат графички картички за да извлечат криптовалута. Оваа состојба е проблем и за компаниите и за играчите.

Производителите на графички картички неодамна објавија дека започнале да преземаат конкретни чекори во врска со ова. Додека капацитетот за обработка на графичките процесори, наречен хаш рејтинг, беше ограничен, исто така беше објавено дека ќе бидат ослободени картички дизајнирани целосно за рударски активности. AMD започна со задржување на првиот збор.

rx 6700 xt

Објавено е дека AMD Radeon RX 6700 XT нуди 43 MH / s брзина на хаш за рударство во Етереум. Оваа брзина е исто така значително помала од RX 5700 XT. Според податоците на Minerstat, стапката на хаш од картичката од претходната генерација беше 54,3 MH / s во рударството на Етереум. Значи, постои загуба од околу 20%.

Картите од серијата RX 6800/6900 XT нудат хаш-стапки од 60 MH / s, додека GeForce RTX 3060 Ti нуди околу 50 MH/s. Не е многу лесно да ги најдете овие производи на пазарот. Од друга страна, можно е да се достигнат повисоки броеви со промена на ограничувањата на моќноста на картичките и со оверклокување.

Од друга страна, кога станува збор за рударството на Ravencoin, RX 6700 XT достигнува близу RTX 3060. Се наведува дека ако NVIDIA не стави ограничување на рударството на RTX 3060, обете картички ќе го извршат истото скоро во секоја крипто валута.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.