Функција за временска машина доаѓа на Google Earth Mobile!

Google работи на функција за временска машина за Земјата што може да го прикаже минатото.

Google Earth е апликација која повеќе години ја преферираат многу корисници. Десктоп верзијата на апликацијата, Google Earth Pro, привлекува внимание со своите повеќе функции отколку WEB верзијата и мобилната верзија. Работејќи да ги затвори овие разлики помеѓу верзиите, Google ги засука ракавите за да донесе функција за временска машина во својата мобилна верзија. Опцијата за враќање на времето и проверка на сателитските слики од изминатите години, што е една од карактеристиките што корисниците сакаат да ја имаат на мобилните уреди, наскоро ќе биде можна за корисниците на мобилна телефонија.

Јутубер по име Кајлер Џефри објави видео за оваа одлика во скриените поставки на верзијата со Android на Google Earth. Ова значи дека одликата е сè уште во експериментална фаза. За жал, не постои директен начин за нормален корисник директно да пристапи до оваа одлика. За сега, можеме да кажеме дека новата функција, која е достапна за корисниците кои можат да пристапат до скриените поставки на Google Earth, ќе биде активирана за сите корисници многу скоро.

Корисниците ќе можат да се вратат во 1930-тите преку апликацијата Google Earth по објавувањето на ажурирањето. Сепак, границите на враќање назад во времето може да се разликуваат во зависност од студираниот регион. Покрај тоа, Google Earth со себе носи опција за временски пропуст што покажува како регионот се развивал и се менувал со текот на годините. На овој начин, корисниците имаат можност да ги споредат минатите слики со денешните слики и да добијат интересни искуства. Сепак, вреди да се напомене дека многу стари слики, за жал, можеби не даваат многу веродостојни податоци во региони надвор од САД.

Конечно, да забележиме дека за мобилната верзија на Google Earth, сè уште нема информации за тоа кога оваа опција ќе биде објавена.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *