Повторно одложено објавувањето на Airpods 3!

Пристигна тажна вест за наскоро претставениот AirPods 3. Датумот за масовно производство на 3-та генерација на Apple AirPods, кој ќе биде претставен на 23 март, е одложен.

Новата генерација на AirPods моделот на Apple, AirPods 3 се очекуваше да биде пуштена во масовно производство по претставувањето во пролет. Познатиот аналитичар Минг-Чи Куо уште еднаш ги вознемири loversубителите на Apple. Според Минг-Чи Куо, познат по своите многу блиски врски со Apple, AirPods 3 не се достапни на продажба до крајот на оваа година. AirPods 3 што ќе се воведе ќе може да се пушти во масовно производство само по 2 четвртини.

Особено оваа година, корисниците на Apple кои не купуваат модел AirPods 2 и чекаат AirPods 3, ќе можат да ги добијат своите нови уши доста доцна. Во фабриките на „Епл“, каде што производството забави драстично поради КОВИД-19, снабдувањето со многу производи се одложува.

Apple AirPods3

Потсетувајќи на AirPods Pro со својот изглед, цената на AirPods 3 сè уште не е јасна. Производот се очекува да има просечна продажна цена од околу 200 американски долари, но се наведува дека цената може да се промени според текот на економијата во светот до крајот на 2021 година. AirPods 3 ќе бидат достапни во форма на оригинални AirPods по желба, со опцијата in-ear.

Сепак, Минг-Чи Куо, кој даде многу траги за долго очекуваниот iPhone 13, изјави дека „и AirPods 3 и iPhone 13“ нема да бидат големи промени во споредба со старите модели. Производите со само инженерски промени оваа година нема да имаат многу супериорни технолошки карактеристики од претходните модели. Треба да се каже дека 2021 година не е маргинална за Apple, бидејќи компанијата не изгледа многу ентузијастички да го направи технолошкиот скок оваа година.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.