Објавено ажурирање за проблемот со падот на Windows 10 поврзан со принтерот!

По ажурирањето на Windows 10 март 2021 година, објавено е ново ажурирање што ги поправа паѓањата на системот поради употребата на печатачот.

Ние споделивме со вас дека ажурирањето на Windows 10 март 2021 година се појави со проблем со синиот екран. По ажурирањето на Виндоус 10, некои корисници доживеаја пад на системот кога користеа печатач.

Откако компанијата понуди разврска, поправката сега е достапна во форма на сериско ажурирање. Во овие ажурирања, постои „една поправка што решава проблем што може да предизвика син екран и да генерира грешка APC_INDEX_MISMATCH кога се обидувате да отпечатите на одредени печатари користејќи одредени апликации“.

Поправката е достапна за сите погодени. Особено за верзиите Windows 10 1803, 1809, 1909, 2004, 20H2 и Insider 21H1. Во меѓувреме, да подвлечеме дека ажурирањето нема да се инсталира автоматски. Корисниците ќе треба да одат на Windows Update за да проверат дали има ажурирања и да инсталираат ново опционално ажурирање. На кратко, решавањето на проблемот е прилично едноставно.

Редовните ажурирања ќе пристигнат подоцна овој месец. Microsoft претходно изјави дека ќе го отстранат стариот прелистувач Edge. Дополнително, сите идни кумулативни ажурирања ќе го вклучуваат и овој попраток.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.