Објавен моделот Google Nest Hub за 2021 година!

2021 Google Nest Hub привлекува внимание кон квалитетот на звукот и следењето на спиењето.

Втората генерација на моделот Nest Hub беше објавен од Google. Google Nest Hub од 2021 година се издвојува со две нови клучни карактеристики. Првиот од нив е подобар квалитет на звукот. Иако производот ја користи истата технологија за звук, тој нуди 50 проценти повеќе бас. Благодарение на одликата Брзи движења, можете да паузирате и да ја репродуцирате содржината со движење на раката во воздухот пред екранот.

Друга важна карактеристика е следење на спиењето. Додека многу производи за следење на спиењето може да се носат како паметни часовници, овој производ користи технологија за паметен екран. Се вика детекција на сон и користи детекција на движење. Во серијата Google Pixel 4, тресење на раката за прескокнување песни или неми телефонски повици, итн. Motion Detection, што ви овозможува да работите, сега дојде во Nest Hub. Од друга страна, технологијата има различна употреба во овој производ и го анализира спиењето на лицето што е најблиску до екранот засновано на дишење со движење. Покрај тоа, се забележуваат ситуации како што се кашлање, ‘рчење и слични ситуации и се откриваат температурни промени. На кратко, технологијата го користи целиот систем за да создаде целосна слика за тоа како спие лицето што е најблиску до фотоапаратот. Потоа можете да го прашате Google како спиете или да го проверите Google Fit. Постојат и предлози за подобар ноќен сон.

Лошата вест е дека откривањето на спиењето не е бесплатно. Google не детализира колку ќе чини функцијата. Бесплатен преглед ќе биде достапен само на втората генерација на Nest Hub до следната година.

Новиот Nest Hub има 4 различни опции во боја: креда, јаглен, песок и магла. Цената е утврдена на околу 100 американски долари. Производот може да се нарача од САД, Велика Британија, Канада, Германија, Франција и Австралија.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.