Неочекувана одлука од WhatsApp: Поддршката за iOS 9 одеднаш престана!

Имаше неверојатен развој со верзијата со код „2.21.50“ на WhatsApp објавена во App Store. Апликацијата ја отфрли поддршката за iOS 9 со оваа верзија. Сепак, до вчера, корисниците на iOS 9 можеа да инсталираат и WhatsApp. Овој развој ќе ги доведе корисниците на iPhone 4s во тешка ситуација.

WhatsApp, која продолжува да биде најпопуларна апликација за размена на пораки во светот, донесе многу радикална одлука, иако неодамна се дискутираше за прашањето за принципите на приватност. Според информациите на официјалната веб-страница на WhatsApp, мобилната апликација повеќе не поддржува iOS 9. Ова значи дека WhatsApp не може да се инсталира на моделите на iPhone со оперативен систем iOS 9.

Всушност, во содржина што ја споделивме со вас на крајот на 2020 година, разговаравме за мислењето на WhatsApp за ова прашање. Во тоа време, компанијата велеше дека минималното барање на системот за користење на WhatsApp е iOS 9. Сепак, неодамна верзијата со код „2.21.50“ објавена во App Store предизвика оваа поддршка да биде запрена. WhatsApp исто така ја ажурираше својата веб-страница во согласност со овој развој.

Фактот дека WhatsApp ја намалува поддршката за iOS 9 значи дека iPhone 4s и уредите со понизок модел ќе бидат погодени од оваа ситуација. Бидејќи Apple го остави моделот iPhone 4s во iOS 9 и не го понуди ажурирањето iOS 10 на овие уреди. Сумирајќи, корисникот на iPhone 4s веќе нема да може да инсталира WhatsApp преку App Store.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.