Alienware го најавува првиот лаптоп со ултра-низок профил во светот со механичка тастатура!

Alienware, производител на компјутери со високи перформанси со седиште во САД, го најави првиот лаптоп во светот со ултра низок профил механички клучеви. Компјутерите за игри најавени во соработка со Cherry MX се очекува наскоро да бидат претставени со сите нивни карактеристики.

Alienware, еден од водечките производители на гејмерски компјутери со високи перформанси во светот, се подготвува да излезе со два нови лаптоп-компјутери за игри. Највозбудливата карактеристика на овие два нови лаптопа, кои се очекува да бидат претставени многу скоро, е нивната тастатура.

Alienware остави прилично импресивна трага за нивниот нов компјутер, кој сè уште не е воведен во целост. Во споделувањето направено од официјалниот профил на брендот на Твитер, корисниците останаа сами со звукот на тастатурата на новите компјутери. Тоа е затоа што новите компјутери на Alienware ќе ги користат првите ултра-низок профил механички клучеви во светот развиени од Cherry MX.

Cherry MX ultra düşük profilli mekanik switch

Ако сте тврд играч со рацете на тастатурата, дефинитивно знаете колку е важна добра тастатура. Постојат различни типови на тастатури кои влијаат различно на перформансите во секој момент на употреба, и иако „удобната тастатура“ е малку личен избор, во основа постојат одредени критериуми за секого.

Деталите како чувството на тастатурата, времето на реакција и траењето на копчињата се меѓу важните критериуми за гејмерите. Ултра низок профил прекинувачи развиени од Cherry MX и кои Alienware ќе ги користи во своите нови лаптопи имаат за цел да им овозможат на гејмерите беспрекорно искуство во овој момент.

Овие прекинувачи со низок профил, на кои работеше Cherry MX во последните три години, во моментов се тестираат до 15 милиони тастатури по клуч и имаат за цел да го подобрат искуството со прецизни и без вибрации потези. Покрај тоа, висината на овие нови ултра-низок профил прекинувачи е само 3,5 mm. Оваа висина е 70 проценти помалку од ниско-профилните прекинувачи развиени од Cherry MX во 2018 година.

Немаме повеќе информации за новите лаптопи на Alienware бидејќи сè уште нема официјално претставување, но компјутерите се очекува да доаѓаат со графички процесор GeForce RTX 3080.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.