Apple Watch го спаси животот на човек кој се давеше во река!

Американскиот учител, кој падна во замрзната река додека лизгаше, успеа да преживее благодарение на Apple Watch.

Можеби сте чуле за луѓе кои преживеале или претрпеле мала штета од опасни ситуации со различните карактеристики што ги нуди Apple Watch. Овој пат настанот влезе во историјата како спасување на Вилијам Роџерс, кој се најде во ладна вода додека мразот се скрши додека тој се лизгаше.

Вилијам Роџерс, наставник во американската држава Њу Хемпшир, минатата недела лизгаше на заледената река Салмон Фолс во Сомерсворт. Сепак, тој одеднаш паднал во студена вода, бидејќи глечерите во замрзнатата река се распаднале. Не можејќи да разбере што се случило во тој момент, Роџерс го опишува настанот како страшен. Првото нешто што го стори кога падна во вода беше да се обиде да излезе од реката, но бидејќи ледената маса што ја држеше постојано се кршеше, тој започна да се бори во ладна вода. Потоа, кога немаше никој да бара помош, тој сакаше да го извади телефонот од џебот, но не можеше.

Роџерс, кој започна да чувствува ефект на хипотермија откако беше во ладна вода околу 10 минути, помисли што може да стори за да се ослободи од оваа ситуација надминувајќи ја паниката што ја доживуваше. Се сети дека има Apple Watch на неговиот зглоб и ја користеше одликата за итен повик на часовникот. Кога спасувачите брзо пристигнале на местото на настанот, Роџерс бил пред несвест и тој можел да се одржи во живот. „Оваа одлика на Apple Watch работеше и ми го спаси животот“, рече тој во интервју за еден локален ТВ канал откако се опорави. Ако екипите пристигнеа неколку минути подоцна, веста за смртта можеби ќе ја испратеше до моето семејство“. се најде во описот.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.