Tesla започнува да прифаќа плаќања со Bitcoin!

Elon Musk објави дека Tesla започна да прифаќа плаќања со Bitcoin.

Tesla, чиј извршен директор е Elon Musk, минатиот месец објави дека купи Bitcoin во вредност од 1,5 милијарди долари на Комисијата за хартии од вредност на САД. Производителот на електрични автомобили, кој остави свој белег во секторот со оваа аквизиција, донесе нова одлука за најпознатата криптовалута, Bitcoin. Соодветно на тоа, Teslaи објави на јавноста дека започна да прифаќа плаќања со Bitcoin.

Ако се сеќавате, по купувањето на Bitcoinод 1,5 милијарди долари, извршниот директор на Tesla, Elon Musk, објави дека компанијата наскоро ќе започне да прима плаќања со криптовалути. Привлекувајќи внимание со овие изјави, извршниот директор ја потврди оваа состојба со неодамнешниот твит.

„Сега можете да купите Tesla со Bitcoin“. Најавувајќи дека клиентите ќе можат да плаќаат со крипто пари, Musk исто така рече дека овие трансакции ќе се вршат преку софтвер со отворен извор. Покрај тоа, подвлекувајќи дека оваа карактеристика за плаќање засега е ограничена на САД, Musk наведува дека овој начин на плаќање може да се користи во други земји кон крајот на оваа година.

Вредноста на Bitcoin се зголеми за 2,8 проценти

По изјавите на Elon Musk, вредноста на Bitcoin се зголеми за 2,8 проценти. Криптовалутата, која неодамна бележи пораст, започна со тргување над 50.000 американски долари.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *