Spotify го објави својот нов дизајн за работна површина на веб-верзијата!

Десктоп и веб-верзијата на Spotify се ажурирани. Со ова ажурирање, развивачите кои направија мали допири до општиот изглед на апликацијата, ги намалија разликите помеѓу мобилната верзија и работната и веб-верзијата. Според Spotify, овие иновации ги олеснуваат функциите за употреба.

Spotify, кој го зголемува бројот на активни корисници од ден на ден, објави дека направи важна иновација денес. Програмерите, кои ја ажурираа веб и десктоп верзијата на Spotify како резултат на нивната работа, започнаа да им нудат на корисниците нов интерфејс. Овој интерфејс помага да се намалат разликите што корисниците на Spotify ги гледаат помеѓу мобилните уреди и десктоп уредите и им овозможува на корисниците подобро искуство со Spotify.

Десктоп и веб-верзиите на Spotify се споредуваат со мобилна апликација. Така, кога корисниците ќе влезат во работната површина или веб-верзијата на Spotify, се чувствуваат како да користат многу поголем екран на паметниот телефон, а не како да користат нова апликација. Ова им дава на корисниците повеќе флуидно искуство и знаење каде се наоѓаат.

Програмерите, кои го направија општиот изглед на апликацијата покомпактен, исто така направија промени и во функционалноста. Како дел од овие промени, инженерите додаваат нови алатки за уредување на плејлисти, со што им се овозможува на корисниците полесно да креираат плејлисти отколку порано.

Официјалните лица на Spotify, кои дадоа изјави за нивната работа, наведуваат дека со направените ажурирања, веќе познатите и популарни одлики сега можат многу полесно да се користат. Корисниците кои можат директно да пристапат до обновената веб-верзија, треба да ги ажурираат своите апликации за да дојдат до новата верзија на работната површина.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.