Вештачката интелигенција напиша нова песна инспирирана од групата Ниравана! [ВИДЕО]

Поради проект на иницијативата наречена Over the Bridge, алгоритмот на вештачката интелигенција на Google по име Magenta напиша нова песна од Нирвана. Додека ја креираа објавената песна, беа избрани песните од најславниот период на Нирвана и беа користени како извор.

Процесите како компонирање песна или пишување песна, создавање слика се сметаат за важни точки во однос на тестирање на машинското учење и вештачката интелигенција во моментот кога може да се размислува и да се произведува „како човек“. Постојат многу проекти спроведени на оваа тема и студиите продолжуваат. Претходно наидовме на вештачка интелигенција која може да црта слики или да компонира и со голем ентузијазам ги слушавме и гледавме.

Сега, имаме пример каде машинското учење и идејата за „вештачка интелигенција што може да создава песни“ се користат за многу значаен проект; ‘Drowned in the Sun‘, сеопфатна песна на Нирвана компонирана од АИ за проектот Over the Bridge.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *