Објавени HTC Vive Pro 2 и Vive Focus 3!

Слушалките за виртуелна реалност HTC Vive Pro 2 и Vive Focus 3 ги објави HTC.

HTC претстави две нови слушалки за виртуелна реалност (VR) на настанот ViveCon 2021. HTC Vive Pro 2 е производ за потрошувачи на компјутерски VR, додека HTC Vive Focus 3 е насочен кон деловни цели.

Карактеристики на Vive Pro 2

Ориентиран на играта Vive Pro 2 нуди огромни подобрувања со 120-степен степен FOV дисплеј со 5K резолуција (2448 пиксели по око) и брзина на освежување од 120 Hz, како и брза транзиција на RGB под-пиксели. Производот, исто така, виртуелно го елиминира ефектот на вратата на екранот и замаглувањето на движењето.

HTC, исто така, ветува лизгач IPD (меѓучовечко растојание), прилагодлива лента за глава, бирање за големината и избалансиран капа за максимална удобност. Вградените слушалки се со сертификат за Hi-Res Audio, а исто така се нуди и поддршка за слушалки од трети страни. Заглавието е исто така назад компатибилно со DisplayPort 1.2 со помош на компресија на проток на екран со помош на NVIDIA и AMD. Со други зборови, старите видео картички исто така ќе можат да имаат корист од хардверот.

Vive Pro 2 ќе излезе на 4-ти јуни, а пред-нарачките се започнати. Пакетот со наслов, кој вклучува база станица 2.0 и контролори Vive, носи цена од 1399 евра.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *