Механичкиот часовник кој ќе може да го покаже затемнување на Месечината кое ќе се случи после 1000 години! Reverso Hybris Mechanica Caliber 185!

Воведен е Jaeger-LeCoultre Reverso Hybris Mechanica Caliber 185, првиот механички часовник во светот со четири различни активно управувани лица. Механичко чудо, часовникот може дури и да покаже затемнување на Месечината 1000 години подоцна на Северната хемисфера.

Швајцарската марка луксузни часовници Jaeger-LeCoultre го претстави првиот часовник со четири лица во светот. Одликувајќи се со екстремно сложени часовници, овој специјално дизајниран часовник наречен Reverso Hybris Mechanica Caliber 185 има 12 одобрени патентирани технологии и се произведени само 10.

Овој механички часовник, кој вреска „Јас сум тука“ со своето тело од бело злато, има ротирачки двостран дизајн што може да се повлече. Пловечкиот турбилон во позиција „7 часот“ гарантира дека сите хоролошки дисплеи се синхронизирани и точни, дури и кога ќе се земат предвид годините.

Reverso Hybris Mechanica Calibre 185

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *