Прикажан е Huawei Watch 3 со новиот оперативен систем HarmonyOS!

Huawei Watch 3, кој е домаќин на првиот оперативен систем на Huawei, HarmonyOS, беше прегледан во акција.

Сликите што протекоа беа споделени на Weibo, веб-страница за микроблогирање со седиште во Кина. Сликите на носените уреди се наводно Huawei Watch 3 и Watch 3 Pro направени во продавница. Всушност, гледајќи ги сликите, станува јасно дека тој ќе биде претставен на корисниците со кружен екран сличен на серијата Watch GT 2 што компанијата ја објави претходно.

Уште повеќе, овие паметни часовници исто така ќе доаѓаат со бирач со едно копче и секундарно рамно копче веднаш под кутијата. Дизајнот на серијата Watch има минималистички изглед. Натписот „Powered by HarmonyOS“ на кутијата паметни часовници исто така стана сигурен дека овие уреди доаѓаат со оперативна поддршка HarmonyOS.

Huawei Watch 3 серијата ќе биде претставен на 2 јуни

Кога ја гледаме протечената слика, таа го покажува почетниот екран на уредот. Известувањата, пропуштените повици и пораките ќе се појават на овој екран.

Друга забележителна карактеристика на протечените слики е системот за следење на SpO2 кој ќе ги следи нивоата на кислород во крвта на корисниците.

Конечно, треба да се напомене дека кинескиот технолошки гигант ќе ја претстави серијата Watch 3 на корисниците на 2 јуни.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *