Апликациите за iPhone можат да работат во вертикална ориентација на iPadOS 15!

Апликациите само за iPhone ќе можат да работат во режим на пејзаж благодарение на iPadOS 15.

Со iPadOS 15, Apple направи иновација што ќе ги израдува корисниците на iPad многу. Со новото ажурирање, апликациите што можат да работат само со iPhone можат да работат во режим на пејзаж во верзијата iPadOS 15. Така, сега ќе биде можно да ја користите апликацијата Instagram во режим на пејзаж на вашиот таблет.

Ако во моментов имате инсталирано iPadOS 14 или порано, мора да го држите iPad исправено и да ги користите апликациите во режим на портрет. Во оваа смисла, користењето само апликации на iPhone на iPad предизвикуваше многу проблематично искуство. Оние кои често го користеа својот iPad со тастатура или капак на тастатурата, мораа да прибегнат кон начини како што се наведнување на главата или откачување на iPad за да се справат со овие апликации. Корисниците ќе можат да продолжат да ја користат апликацијата во портрет режим доколку сакаат. Исто така, постои опција да се отвори според насоката на ‌iPad‌ при отворање на апликацијата со автоматско прилагодување.

Во меѓувреме, да подвлечеме дека самата апликација за iPhone ќе биде во режим на портрет, дури и ако вашиот iPad е во режим на пејзаж. Се разбира, ова е прифатлива ситуација во споредба со претходната состојба.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.