Рекламите за Reels на Instagram се шират низ целиот свет!

Facebook ги проширува рекламите на видеата на Instagram Reels во сите региони.

Facebook сега лансира реклами на Reels ширум светот, по ограничено тестирање на одредени пазари. Инстаграм веќе прикажуваше реклами помеѓу објавите и приказните. Сепак, истото не е случај со видеата на Reels. Facebook сега го менува тоа и наскоро корисниците на Instagram ширум светот ќе започнат да гледаат вертикални вертикални реклами кои го исполнуваат екранот помеѓу индивидуалните видеа на Reels.

Рекламите ќе им бидат прикажани на корисниците во табулаторот Reels, во видеа на Reels објавени во приказни, видеа во откривање, накратко, целата содржина на Instagram Reels. Како и редовните видеа на Reels, видеата со реклами ќе се појават и ќе траат не повеќе од 30 секунди, според изјавата на Instagram на својата веб-страница. Покрај тоа, како новина, рекламите исто така им овозможуваат на корисниците да коментираат, лајкуваат, споделуваат и зачувуваат.

„Гледаме на Reels како одличен начин за луѓето да откријат нова содржина на Instagram, така што рекламите се природно вклопливи во видеата на Reels, рече Џастин Офоски, Главен оперативен директор на Instagram. Во средина каде што луѓето веќе се забавуваат, брендовите од сите големини можат да имаат корист од овој нов креативен формат“, вели тој. Компанијата започна со тестирање на реклами на Reels во април. Првичните тестови беа ограничени на Индија, Бразил, Австралија и Германија. Подоцна, тестирањето беше проширено на повеќе пазари, вклучувајќи ги САД, Канада, Велика Британија и Франција.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.