Spotify го купи Podz!

Spotify ја купува Podz за да дозволи откритија на Podcast на својата платформа.

Spotify објави пред некој ден дека ја стекна платформата за откривање, Podz. Podz е платформа која обезбедува кратки клипови за подкасти кои делуваат како закачки. Овие закачки може да бидат водени од корисниците кога одлучуваат кој подкаст сакаат да го слушаат следно. Интеграцијата на Podz со Spotify се очекува да заврши до крајот на годината. Покрај тоа, Spotify ја објави својата платформа за говорен разговор наречена Greenroom за да се натпреварува со апликацијата Clubhouse.

„Инвестираме во градење и скалирање на најдоброто искуство во светот за откривање на објавувања“, вели Спотифа на својот пост на блогот на својата веб-страница. Како што споменавме, Podz е платформа што им помага на корисниците да откриваат нови подкасти дневно врз основа на нивниот вкус и преференции. Платформата работи така што се придржува до различни фактори и им препорачува три епизоди на своите корисници секој ден. Spotify, исто така, ја објасни на блогот целта на аквизицијата, велејќи: „Ние веруваме дека Podz технологијата ќе ги надополни и забрза напорите на Spotify да поттикне откривање, да им ја достави вистинската содржина на слушателите во вистинско време и да го забрза растот на категоријата ширум светот“.

Се очекува наскоро Podz технологијата да биде интегрирана во Spotify. Во апликацијата се наведува дека корисниците ќе можат да ги искусат новите елементи до крајот на годината. Spotify исто така најави три нови функции во изминатиот месец. Овие карактеристики вклучуваа копчиња со зголемена читливост, опции за промена на големината на текстот и бета верзија за транскриптите на објавите. Функцијата за транскрипти на подкасти, што е меѓу карактеристиките, на почетокот ќе биде достапна за оригиналните подкасти на Spotify, но ќе ги поддржува сите подкасти во иднина.

Конечно, треба да се напомене дека Spotify за време на настанот Google I / O објави дека работи на тоа да им овозможи на корисниците да преземаат плејлисти и подкасти на уреди со Wear OS.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.