Објавен ASUS ROG Zephyrus 14 GA401 со процесорот Ryzen 9 5900HS!

ASUS ја лансира ажурираната серија ROG Zephyrus 14 со AMD Ryzen 9 5900HS процесор и графичка картичка Nvidia RTX 3060, што ќе ги видиме за прв пат.

ASUS го објави моделот Zephyrus 14 GA401 во семејството ROG. Новиот модел е ажурирана верзија на ROG Zephyrus 14 што ја разгледавме претходно со процесорот Ryzen 9 5900HS и RTX 3060. Па, што нуди ROG Zephyrus 14 GA401?

Освежен со Ryzen 5900HS процесор и RTX 3060 графичка картичка

Обновен со 8-јадрениот процесор Ryzen 9 5900HS на новата генерација на AMD, ROG Zephyrus 14 доаѓа со графичка картичка RTX 3060. Така, перформансите на лаптопот беа зголемени со употреба на технологии како што е DLSS 2.0 на NVIDIA.

Покрај тоа, треба да се напомене дека во лаптопот има 1 TB NVMe SSD, кој поддржува RAM до 32 GB DDR4 3200 MHz, додека може да се инсталираат вкупно 1 TB и 512 GB NVMe SSD.

Две различни опции за дисплеј

ROG Zephyrus 14 исто така доаѓа со 1080p 144Hz дисплеј кој нуди 100% спектар на бои sRGB. Освежениот модел на лаптоп, исто така, го задржува дизајнот на капакот на AniMe Matrix LED како моделот што го разгледавме претходно. Покрај тоа, да додадеме дека има нови опции за анимација.

Усвојувајќи го дизајнот Ergo-Lift, лаптопот се крева веднаш штом ќе се вклучи неговиот екран. Ова обезбедува подобри перформанси за ладење и подобра позиција за пишување.

Тековни опции за поврзување

ASUS ROG Zephyrus 14 има една порта USB 3.2 Gen2 Type-C (DisplayPort 1.4 и полнење). Освен ова, има два USB 3.2 Gen1 Type-A, еден USB 3.2 Gen2 Type-C и еден HDMI 2.0b видео излез.

Вклучувајќи ги тековните технологии во опциите за жична врска, ROG Zephyrus 14 исто така го обезбедува она што се очекува од страната за безжична врска. Во овој момент, треба да се напомене дека лаптопот има поддршка за Wi-Fi 6 и Bluetooth 5.1.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.