Извршниот директор на Apple, Тим Кук: Оперативниот систем Android е 47 пати поопасен од iOS!

Извршниот директор на Apple, Тим Кук, рече дека бројот на малициозен софтвер во оперативниот систем Android е 47 пати поголем отколку во iOS.

Извршниот директор на Apple, Тим Кук, даде многу амбициозни изјави за безбедноста и приватноста на iPhone телефоните во интервјуто на кое присуствуваше. Зборувајќи за Гијом Лакроа, извршен директор и основач на медиумската компанија Брут, Тим Кук дополнително ја разгоре дебатата меѓу Android и iOS тврдејќи дека бројот на малициозен софтвер во оперативниот систем Android е 47 пати поголем од iOS.

Соочувајќи се со оперативните системи Android и iOS за безбедноста и приватноста, Кук рече дека за разлика од уредите со Android, IPhone не дозволуваат преземање апликации од неверодостоен извор освен App Store. Тим Кук рече дека благодарение на овој метод, корисниците се целосно спречени да преземаат апликации од несигурни извори, тој изјави дека тие ги штитат корисниците од малициозен софтвер.

Отворајќи посебна заграда дека тие се исто така многу строги во однос на контролата на апликацијата, Кук особено подвлече дека сите апликации детално се тестираат пред да бидат објавени. Нагласувајќи дека тие биле во можност да преземат рани мерки на претпазливост против потенцијална ранливост на безбедноста, извршниот директор призна дека штетните апликации можат да се инсталираат на iPhone-ите од App Store и покрај сите овие мерки на претпазливост. Сепак, Кук исто така посочи дека безбедносните ранливости како што се решени за кратко време поради затегнатоста на контролите.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *