Google ги отстранува апликациите за Android што крадат лозинки на Facebook!

Android апликациите што ја крадат лозинката на Facebook се отстранети од Google Play Store.

Google работи напорно за да ги елиминира апликациите за Android кои ја нарушуваат приватноста. Конечно, Dr. Web апликации за Android кои веб-аналитичарите ги открија биле тројанци кои краделе информации како лозинки од Facebook, наводно, биле отстранети од Google Play Store од Google.

Исто така, треба да се напомене дека овие малициозни апликации имаат вкупно над 5,8 милиони преземања. Овие вклучуваат апликации како што се хороскоп дневно и чистење кеш меморија.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.