Музејот за астрономија во Шангај, кој е најголемиот планетариум во светот според големината на објектот, ќе биде отворен на 17 јули, беше објавено денес од планетариумот.

Музејот зафаќа површина од приближно 58.600 квадратни метри и се наоѓа во специјалната зона за слободна трговија на Кина, наречена Линганг.

Новиот музеј е гранка на Шангајскиот музеј за наука и технологија.

Истрагите беа извршени денес, а отворена е и официјалната веб-страница, како и профилот на вештерките на музејот.

Музејот ќе биде отворен за јавноста на 18 јули.

Презентирани се технологии како што се визуелизација на податоци, зголемена реалност, виртуелна реалност и биометриски технологии за да им се помогне на посетителите да стекнат знаење за астрономијата и науката преку интеракција.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.