Лажни апликации за криптовалути = изгубени 350.000 американски долари!

Според истражување на безбедносна компанија, откриено е дека лажните апликации за крипто пари на Play Store се во голема мерка лажни.

Криптовалутите, кои денес ја задржуваат својата популарност како алатка за инвестиции, исто така, ги поставуваат темелите на разни криминалци да прават незаконски активности.

Според најновите откритија на безбедносните истражувачи во Лабораторијата за закани, утврдено е дека 170 лажни апликации за криптовалути, од кои 25 се на Google Play, ги охрабруваат корисниците да рударат на облакот и потоа не вршат никакви плаќања. Покрај тоа, утврдено е дека овие лажни апликации, за кои биле потребни разни набавки за да се забрзаат таканаречените ископувања, украле приближно 350.000 долари.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *