ИЗМАМИ, ИЗМАМИ И ИЗМАМИ! Уапсен е германскиот претприемач кој тврди дека е пронаоѓач на Bitcoin!

Уапсен е германскиот претприемач Јорг Молт, кој тврди дека измислил Биткоин и е основач на „Школата Сатоши“. 48-годишниот Молт бил фатен на аеродромот во Франкфурт додека сакал да побегне во Јужна Америка.

На измамите засновани на криптовалути им е додадена нова. Според извештајот на Билд, уапсен е Јорг Молт, кој тврди дека го измислил Bitcoin и ја основал „Школата Сатоши“. 48-годишниот германски претприемач беше фатен во операција организирана од баварската полиција на аеродромот во Франкфурт неколку минути пред да се качи на авионот за да избега во Јужна Америка.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *