Разбиена фарма за криптовалути со PS4 Pro во Украина!

Како резултат на истрагите на украинската служба за безбедност, откриена е фармата за крипто валути со конзолите PS4 Pro кои работат со нелегалната електрична линија.

Украинската служба за безбедност откри фарма за експлоатација на крипто валута, која наводно крадела електрична енергија од електричната мрежа во земјата. Забележително беше и тоа што илјадници конзоли за игри PS4 Pro, наместо компјутерски хардвер, се наоѓаат вертикално една до друга во фармата за крипто-валути лоцирана во магацин веднаш до компанијата за дистрибуција на енергија Vinnytsiaoblenergo во Украина.

Властите објавија дека се одземени 5.000 уреди, од кои 3800 беа PS4 Pro. Тековната вредност на 3800 PS4 Pro е над 1,5 милиони долари.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *