Зголемените цени на DRAM постепено може да се вратат во нормала!

Зголемувањето на цените на DRAM во 2021 година го достигна нивото од 30%. Според новото истражување, овие зголемувања ќе паднат на едноцифрени во третиот квартал.

TrendForce, познат по своите истражувања на страната на меморијата, очекува зголемување на цената на DRAM од четвртина до четвртина да се стабилизира поради производителите што имаат вишок залихи. Причината зошто производителите на меморија имаат натпросечни производи е што тие складираат меморија што е можно повеќе во првата половина од годината.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.