Casio ги краде срцата на фановите на Pac-Man со својот нов дигитален часовник.

Произведен е дигитален часовник со тематика Pac-Man во соработка помеѓу Casio и Bandai Namco. Casio A100WEPC Pac-Man Edition е инспириран од Casio F-100 од 1978 година и ја слави најпознатата игра на сите времиња.

Нудејќи стоперица, дигитален аларм и карактеристики на календарот, F-100 беше еден од најнапредните часовници достапни за купување во своето време. Тоа беше и првиот часовник со футрола за смола. Часовникот е можеби најпознат по тоа што е часовник што го носеа Рипли и други ликови во филмот Alien од 1979 година.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *