1 милион рударски системи се движат од Кина во Канада!

По донесените одлуки во врска со секторот за крипто пари во Кина, започнува голема рударска миграција.

Кинеската компанија за рударство за Bitcoin Optimal рударски домаќин се подготвува да премести 1 милион рударски системи во Канада во следните 24 месеци. На компанијата ќе и биде помогната од нејзиниот партнер Black Rock Petroleum Company во овој процес.

Можеме да кажеме дека кинеската влада му зададе силни удари на рударството на крипто-валути една по друга и целосно ги сруши операциите низ целата земја. Во овој контекст, многу системи се веќе затворени и се бараат други алтернативи. Постојат две главни причини зад потегот на Кина да го забрани рударството за крипто; Народната банка на Кина се оддалечува од привремените валути и ја постигнува својата цел неутрализирана на јаглерод.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.